Hry v Novohradských horách (či zkráceně HvNh) jsou výjimečná výprava. Jde o mezioddílové klání s dlouholetou tradicí, které pořádá oddíl Čtveráci.

V pátek začínáme první večerní hrou ve 3 – členných týmech, ve kterých se poté i celé sobotní dopoledne soutěží v různých tábornických dovednostech. Odpoledne soutěže pokračují, ovšem na stanovištích rozmístěných v okolí Hájovny. Zápolení je poté uzavřeno večerním ohněm a v neděli dopoledne vyhlášením vítězů.

Tato výprava je na rozdíl od našich ostatních výprav náročnější a to ze dvou důvodů. Nespí se jako obvykle ve srubu, ale ve stanech na louce (stany jsou samozřejmě zajištěny oddílové), přičemž je nutné brát v potaz, že na konci září již bývají noci dosti chladné. Druhým důvodem je náplň výpravy, kterou je soutěžení v převážně tábornických dovednostech a proto je vhodné, aby je účastníci alespoň částečně ovládali (základní uzle, morseovka, práce s mapou etc.).

Kdy: 23.-25.9.2022
Kde: Mášovna
V mapě ji najdete pod Jelením vrchem, jižně od Malont, což je vesnička na prahu Novohradských hor.
Odjezd: Sraz v pátek v 16:42 u Železniční polikliniky (Nádražní ulice – bývalá zastávka MHD Nádraží naproti obchodnímu domu Mercury). Je zde přístřešek se zděnými sloupy. Pojede pro nás objednaný autobus.
Příjezd: V neděli okolo 16:15 na místě odjezdu

S sebou:

  • spacák, karimatku, kartáček a pastu
  • ešus s víčkem, lžíci, hrneček
  • šátek a baterku, zápisník a tužku
  • oblečení a obuv dle počasí
  • kartičku pojištěnce či její kopii, respirátor
  • dobrou náladu
  • Páteční večeři (ostatní jídlo bude zajištěno organizátory akce nebo námi)

Podmínka pro soutěžení: Každý tým musí na místě odevzdat čitelně psaný, slušný vtip s pohádkovou tématikou (do odjezdu si tedy rozmyslete, jaké znáte 😉).

Přihlašujte se na oddílový email oddil@tkcassiopeia.cz a to nejdéle do úterý 20.9..
Pokud máte jakýkoli dotaz, obracejte se prosím na oddílový email oddil@tkcassiopeia.cz.
V případě potřeby můžete také zavolat na 722 784 048 (Lenka „Léňa“ Vávrová).